هموروئید یا بواسیر در بچه ها

هموروئید در بچه ها به ندرت ایجاد می شود. این بیماری بیشتر مختص افراد بالاتر از 50 سال می باشد اما در برخی موارد به دلایل مختلف مانند داشتن رژیم غذایی نامناسب و بی تحرکی در کودکان هم دیده می شود.

بی تحرکی، رعایت رژیم غذایی ناسالم و کم آبی بدن موجب می شود تا هموروئید در بچه ها ایجاد شود. تحت تاثیر این عوامل، مدفوع کودکان در داخل روده ها خشک و محکم می شود. به همین دلیل حرکت آن در داخل روده به سختی و آهستگی انجام شده و موجب بروز یبوست می گردد.

ابتلا به یبوست در کودکان مانند بزرگسالان باعث وارد شدن فشار زیادی به وریدهای مقعدی در زمان دفع مدفوع شده و احتمال بروز هموروئید در بچه ها افزایش می یابد. به دلیل پایین بودن آستانه تحمل درد در کودکان، بروز این مشکل موجب درد و ناراحتی بیشتر در کودکان می شود.

از نشانه های هموروئید در بچه ها می توان به متورم شدن عروق خونی ناحیه مقعد، خونریزی در زمان دفع مدفوع، احساس درد، خارش و سوزش ناحیه مقعد اشاره کرد. در صورت مشاهده هر گونه ناراحتی و درد در ناحیه مقعد کودکان، حتما به پزشک مراجعه کنید.

عوامل موثر بر بروز هموروئید در بچه ها

بروز هموروئید در بچه ها معمولا به دلایل ژنتیکی، بی تحرکی و رعایت رژیم غذایی نامناسب ایجاد می شود. البته موارد زیر نیز می تواند باعث بروز این مشکل شود:

تشخیص هموروئید در بچه ها

تنها روش تشخیص هموروئید در بچه ها، وجود خون در مدفوع نیست، در برخی موارد وجود خون در مدفوع، نشان دهنده ابتلا به سایر بیماری های گوارشی می باشد. پزشک متخصص برای مطمئن شدن از تشخیص خود اقدامات زیر را انجام می دهد:

معاینه جسمی: پزشک ناحیه مقعد و راست روده کودکان را جهت وجود عروق خونی متورم بررسی می کند.

معاینه دیجیتال رکتوم یا DRE: پزشک با استفاده از انگشت دستکش دار و روغن های مخصوص، راست روده را معاینه کرده تا هر نوع ناهنجاری که می تواند نشان دهنده وجود هموروئید باشد را تشخیص دهد.

آندوسکوپی: پزشک یک لوله توخالی دارای نور در انتهای آن را به داخل مقعد می فرستد تا داخل کانال مقعد و راست روده بررسی شود.

سیگموئیدوسکوپی: در این روش از طریق مقعد سیگموئیدوسکوپ وارد روده می شود. این روش برای تشخیص هموروئید در بچه ها، اسهال، دردهای شکمی، رشد غیر طبیعی، خونریزی و یبوست در کودکان کاربرد دارد.

کولونوسکوپی: در این روش تشخیصی، کولونوسکوپ که لوله ای بلند، روشن و منعطف است، از طریق راست روده وارد روده بزرگ می شود. از این روش برای بررسی بیشتر بافت روده بزرگ استفاده می شود.

درمان هموروئید در کودکان

بهترین روش درمان هموروئید در بچه ها، تغییر سبک زندگی است. رعایت رژیم غذایی سالم دارای فیبر، نوشیدن آب کافی در طول روز، انجام تمرینات ورزشی منظم، کنترل استرس و عصبانیت و خواب کافی در شب می تواند باعث درمان یبوست کودکان و جلوگیری از بروز هموروئید شوند.

درمان هموروئید در بچه ها به عوامل گوناگونی مانند سن کودک، سلامتی عمومی، سوابق پزشکی، شدت بیماری، میزان تحمل کودک به روش های درمان و انتظارات والدین بستگی دارد. روش های زیر می تواند به درمان هموروئید در کودکان کمک کند:



نظرات کاربران درباره این مطلب :
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :

خبر خوب برای بیماران راه دور
بیماران راه دور که امکان مراجعه حضوری ندارند و یا نیاز به هماهنگی قبل از لیزر دارند می توانند از ویزیت آنلاین استفاده کنند. ویزیت آنلاین با دکتر زهرا سعادتی از طریق "واتساپ" یا پیامرسان "بله" به طور متنی و ارسال عکس انجام می شود. برای هماهنگی ویزیت آنلاین با تلفن های مطب تماس بگیرید.

جراحی و درمان هموروئید توسط دکتر خانم
لیزر هموروئیدلیزر هموروئید
تاریخ انتشار : 1395-08-06
عمل جراحی شقاق چگونه است؟عمل جراحی شقاق چگونه است؟
تاریخ انتشار : 1395-10-15
لیزر شقاق مقعد در تهرانلیزر شقاق مقعد در تهران
تاریخ انتشار : 1395-10-15
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین