راه کارهای مقابله با هموروئید در بارداری

بسیاری از خانم ها در دوران بارداری با مشکل هموروئید در بارداری مواجه می شوند. بروز این مشکل در 3 ماهه سوم بارداری بسیار شایع است. برخی از خانم ها هم در زمان انجام زایمان طبیعی و زور زدن های زیاد، دچار هموروئید می شوند.

هموروئید در بارداری - بواسیر در بارداری - درمان هموروئید در بارداری

خانم هایی که در گذشته، مبتلا به بیماری هموروئید بوده اند، در دوران بارداری با عود بیماری خود مواجه می شوند. بسیاری از کسانی که از هموروئید در بارداری شکایت می کنند، با رعایت رژیم غذایی مناسب و پر از فیبر می توانند همورئید خود را درمان کنند.

هموروئید در بارداری به علت ابتلا به یبوست، افزایش وزن در سه ماهه سوم بارداری و وارد شدن فشار ناشی از زایمان طبیعی به بالشتک های هموروئیدی مقعد ایجاد می شود. در خانم های باردار می توان احساس درد، خارش و سوزش مقعد ناشی از هموروئید را فقط با استفاده از داروهای تجویز شده درمان کرد.

مهمترین علت بروز هموروئید در بارداری

دلیل اصلی بروز هموروئید در بارداری، ابتلا به یبوست می باشد. خانم های باردار به دلیل ابتلا به یبوست علاوه بر ایجاد هموروئید، دچار بی اشتهایی و افسردگی نیز می شوند. استرس زیاد، کاهش تحرک بدنی، کاهش توان انجام تمرینات ورزشی به دلیل بزرگ شدن شکم و افزایش وزن می تواند زمینه ساز بروز یبوست های همیشگی در این دوران شود.

در اثر ابتلا به یبوست، دفعات دفع مدفوع کاهش یافته و مدفوع خشک و سفت می شود. به همین دلیل برای دفع مدفوع نیاز به زور زدن زیادی بوده و هموروئید ایجاد می شود. علاوه بر این خانم های باردار برای جلوگیری از بروز کم خونی و رشد بهتر جنین از مکمل های آهن استفاده می کنند که می توانند باعث ایجاد یبوست شوند.

استفاده از مواد غذایی فیبردار، سبزیجات تازه و میوه های فصل می تواند مانع از ابتلا به یبوست شود. نوشیدن آب کافی در شبانه روز هم به درمان یبوست در دوران بارداری کمک می کند.

درمان هموروئید در بارداری

خانم های باردار باید برای درمان هموروئید در بارداری به پزشک متخصص مراجعه کنند. استفاده از هر نوع شیاف و پماد آنتی هموروئید باید با تجویز پزشک انجام شود. به دلیل حفظ سلامتی جنین خانم های باردار نمی توانند از هر نوع دارویی به صورت خودسرانه استفاده کنند. در خانم های باردار تا جایی که امکان داشته باشد، از روش های غیر جراحی برای درمان هموروئید استفاده می شود. در صورت لزوم و اورژانسی بودن شرایط، عمل جراحی هموروئید با استفاده از بی حسی موضعی برای خانم های باردار انجام می گردد.

هموروئید در دوران بارداری چگونه ایجاد می شود؟

بزرگ شدن رحم در دوران بارداری موجب وارد شدن فشار زیادی بر روی وریدهای اندام تحتانی و لگن می شود. به همین دلیل سرعت برگشت جریان خون از نیمه تحتانی بدن کاهش یافته و باقی ماندن خون برای مدت بیشتر در اندام تحتانی، موجب متسع شدن عروق خونی و ایجاد تورم می گردد.

یکی دیگر از علل بروز هموروئید در بارداری افزایش سطح پروژسترون در دوران بارداری است. بالا رفتن سطح این هورمون، موجب شل شدگی و ایجاد تورم در دیواره عروق خونی می گردد. هورمون پروژسترون باعث کند شدن عملکرد سیستم گوارشی نیز شده و زمینه را برای بروز یبوست فراهم می کند.

راه های درمانی و پیشگیری از بروز هموروئید

خانم های باردار مستعد ابتلا به هموروئید در بارداری هستند. برای جلوگیری از بروز این مشکل، اقدامات زیر را انجام دهید:



نظرات کاربران درباره این مطلب :
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :

خبر خوب برای بیماران راه دور
بیماران راه دور که امکان مراجعه حضوری ندارند و یا نیاز به هماهنگی قبل از لیزر دارند می توانند از ویزیت آنلاین استفاده کنند. ویزیت آنلاین با دکتر زهرا سعادتی از طریق "واتساپ" یا پیامرسان "بله" به طور متنی و ارسال عکس انجام می شود. برای هماهنگی ویزیت آنلاین با تلفن های مطب تماس بگیرید.

جراحی و درمان هموروئید توسط دکتر خانم
عمل جراحی شقاق چگونه است؟عمل جراحی شقاق چگونه است؟
تاریخ انتشار : 1395-10-15
لیزر هموروئیدلیزر هموروئید
تاریخ انتشار : 1395-08-06
لیزر آبسه مقعدیلیزر آبسه مقعدی
تاریخ انتشار : 1401-08-18
فیستول مقعد چیست؟فیستول مقعد چیست؟
تاریخ انتشار : 1395-08-28
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین